CURSURI ONLINE

Proiectul Centrul Virtual de Training si Consultanta s-a desfasurat in Municipiul Iasi in perioada 5 noiembrie – 5 decembrie 2009 si a avut un numar de 60 de participanti directi dintre care 55 tineri au participat activ la cel putin un training online.

Centrul Virtual de Training si Consultanta a fost unul dintre proiectele desfasurate de Asociatia Lumen prin intermediul Centrului de Training si Consultanta Lumen.

Scopul proiectului Centrul Virtual de Training si Consultanta a avut in vedere cresterea gradului de dezvoltare organizationala, vizibilitatii si profesionalismului organizatiilor nonguvernamentale ce au desfasurat activitati de si pentru tineret.

Grupul tinta al acestui program a fost reprezentat de tineri de pana in 35 de ani din zona de Nord – Est a Romaniei. In vederea indeplinirii acestui scop proiectul a presupus realizarea unei platforme de training online.

Platforma online de instruire si consultanta a cuprins o serie de traininguri online, o campanie de tineret online si o masa rotunda sub denumirea “E Randul Tau”.

Trainingurile propuse in cadrul in acestui proiect au fost:
– Formare de Formatori centrata pe parteneriat si egalitate s-a desfasurat in perioada 17-21 noiembrie 2009. Cursantii au avut acces la o serie de informatii pe suport online care sa le faciliteze accesul la informatie privind evaluarea nevoilor de formare, livrarea programelor de training si evaluarea programelor de training.

– Comunicare si Relatii Publice in mediul organizational a venit in sustinerea tinerilor, membri activi ai organizatiilor nonguvernamentale propunand tematici precum: comunicarea in relatiile publice, instrumente media, comunicatul de presa, stirea, evenimentul media, conferinta de presa etc. Acest curs s-a desfasurat in perioada 17-21 noiembrie 2009.

– Brandul Personal sustine promovarea realizarilor proprii in scopul constituirii unui EU social, acceptat si apreciat. In cadrul acestui training au fost analizate tematici precum: relatia dintre brand si imaginea personala, modalitati de constituire a brandului personal, promovarea personala in viata publica dar si parte profesionala, precum si relatia public privat in viata personala. Cursul s-a desfasurat in perioada 23-27 noiembrie 2009.

– Dezvoltarea organizationala centrata pe succes si apreciere s-a desfasurat in perioada 23-27 noiembrie 2009. Acest training se axeaza pe prezentarea metodelor apreciative si utilizarea acesteia in dezvoltarea organizationala. Ancheta apreciativa este una dintre cele mai de succes metode de dezvoltare sociala si organizationala aplicata in intreaga lume cu precadere in companiile care ulterior au obtinut o pozitie de piata privilegiata.

Fiecare dintre aceste traininguri s-a desfasurat pe o durata de 5 zile in mediul virtual. Platforma pentru fiecare curs a cuprins o serie de materiale video si informative, la care s-au adaugat temele pentru acasa in vederea insusirii cunostintelor aferente fiecarui curs de formare. De asemenea cursantii au fost incurajati sa interactioneze prin intermediul forumurilor de pe site-ul Centrului Virtual de Training si Consultanta, atat intre ei cat si cu echipa de formatori.